Ταυτότητα Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , είναι ένας πολυβραβευμένος Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών-Ομοσπονδία ( ιδρύθηκε το 2007 με νομική μορφή Σωματείου) , έχει έδρα την πανέμορφή πόλη της Ελασσόνας, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, με σημεία διασύνδεσης σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και εκπροσωπεί Συλλόγους Ελασσονιτών από την πρ. επαρχία Ελασσόνας ,από όλη την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο .
Οι πρωτοβουλίες του και οι δράσεις του έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της Θεσσαλίας και της Ελλάδας και εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο .

perraivia cover
perrevia logo 1

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική πρόοδο και στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου , θέματα τα οποία το Δ.Σ. προσεγγίζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα , με αποκορύφωμα τη διοργάνωση και τη θεσμοθέτηση για την Ελλάδα , σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,των Πανελλήνιων Συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που ,πλέον , τελούν υπό της Αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου ,ενώ έχουν την υποστήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,του Υπουργείου Τουρισμού ,του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Ήδη πραγματοποιήθηκαν τα δύο (2) πρώτα Πανελλήνια Συνέδρια .links: http://www.euromed2015.eu και http://www.euromed2017.eu , https://www.youtube.com/watch? v=AW5wYpBhOEc .

Επίσης , τον Σεπτ. 2020 ,σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αττικής (ΠΑΔΑ) και την Ελληνική Αρχαιομετρική Εταιρεία , συνδιοργάνωσε το 7o Βαλκανικό Συμπόσιο Αρχαιομετρίας ,ενώ το Νοέμβριο 2020, συνδιοργάνωσε με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου-ΤΕΠΑΚ το 8o Ευρω-Μεσογειακό Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς –EuroMed 2020, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδιάζει την υλοποίηση εξειδικευμένων σεμιναρίων-εργαστηρίων για τις Μη καταστροφικές τεχνικές στη συντήρηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, υψηλού επιπέδου, σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σκοπός των πρωτοβουλιών αυτών του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” είναι η έρευνα , η μελέτη, η ψηφιοποίηση , η προστασία, η διάσωση, η τουριστική προβολή της Ελλάδας και η ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο , δημιουργώντας ρεύματα Πολιτιστικού Τουρισμού , με απώτερο στόχο την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών ,ως απάντηση στην τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

 

Από το 2016 , σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα , με το ΤΕΠΑΚ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής , έχει διοργανώσει δύο Στρογγυλές Τράπεζες στο ‘Σπίτι της Κύπρου» (Μάϊος 2016 και Μάϊος 2018), με την παρουσία εκατοντάδων επιστημόνων , προωθώντας τη διακρατική συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου ,πάνω στον Ψηφιακό Πολιτισμό και έχει προτείνει στις κυβερνήσεις των δύο χωρών τη δημιουργία ενός Εθνικού Στρατηγικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς , με τη δημιουργία Εθνικών Επιτροπών ,αλλά και μιας Διακρατικής Επιτροπής Ελλάδας και Κύπρου (ήδη η Κύπρος έχει συστήσει τη δική της Εθνική
Επιτροπή) , προκειμένου να δημιουργηθεί η Εθνική μας Στρατηγική για την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού και της αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών Πόρων .

 

Μέχρι σήμερα έχει δώσει ευκαιρίες απασχόλησης και ενδυνάμωσης ικανοτήτων σε περισσότερους από διακόσιους (200) νέους επιστήμονες ,από τις εκατοντάδες δράσεις του ,που κινούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και μέσα από την αξιοποίηση εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων , έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργασιών, με Φορείς της Ελλάδας και της Ευρώπης , αλλά και ένα ευρύτατο δίκτυο επιστημονικών συνεργατών από πολλά πανεπιστήμια ,ενώ αναλαμβάνει την διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων ( συνεδρίων, ημερίδων, εργαστηρίων, Forums, εξειδικευμένων σεμιναρίων, πολυήμερων εκδηλώσεων πολιτισμού και περιβάλλοντος κλπ) που του αναθέτουν υπουργεία, Περιφέρειες ,Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα ,παγκόσμιοι επιστημονικοί Οργανισμοί ,αλλά και ανεξάρτητοι Φορείς .

Βασικοί πυλώνες δράσης του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" είναι ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία ,η Βιώσιμη Ανάπτυξη , η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding ,οι Επιστήμες , οι Τέχνες και τα Γράμματα ,τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , η Ισότητα, η Διαπολιτισμική Συνεργασία και η συνεργασία με αντίστοιχα Δίκτυα των Ευρωπαϊκών λαών ,αλλά και όλου του κόσμου .

Σχεδιάζει και υλοποιεί :

Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , μεγάλες συναυλίες με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά και μεγάλες ορχήστρες και χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προετοιμάζει και παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση σε επίπεδο Δήμων και Περιφέρειας ,συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο , συμμετέχει στην Επιτροπή Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας , στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και υλοποιεί συλλογικές δράσεις με τους Συλλόγους-Μέλη του, για τον Άνθρωπο και τον Μέλλον του .

Για τον λόγο αυτό συνεργάζεται με Υπουργεία ,με την Περιφέρεια Θεσσαλίας , με Δήμους σε όλη την Ελλάδα, με Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια ,Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα ,άλλα Δίκτυα εντός και εκτός Ελλάδος , με ανεξάρτητους Επιστήμονες , με Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών ,με επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και της παραγωγής, με άλλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών κ.ά.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,υπηρετώντας τη διαφάνεια , την αξιοκρατία και την ορθολογική διαχείριση των πόρων έχει υλοποιήσει , με απόλυτη επιτυχία , μεγάλα προγράμματα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας , το Υπουργείο Πολιτισμού , με Ελληνικά και Ξένα πανεπιστήμια , με πολλούς Δήμους και Εφορείες Αρχαιοτήτων, με το Πράσινο Ταμείο και με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη την Ευρώπη ( Erasmus+ ) ,δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους επιστήμονες στην εργασία ,στην έρευνα , στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στην Επιστήμη .

Βραβεύτηκε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τα βραβείο BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2019

Πρωτοπορεί στην Ψηφιοποίηση του Ελληνικού Πολιτισμού

Μια σημαντικότατη διάκριση και πανελλήνια αναγνώριση κατέκτησε το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» , που δεν είναι άλλο , από την Ομοσπονδία των Συλλόγων Ελασσονιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με έδρα την Ελασσόνα και ιδρύθηκε το έτος 2007(δευτεροβάθμιο Σωματείο).
Η σπουδαία αυτή διάκριση προέκυψε μέσα από μια πρωτοποριακή διαδικασία κοινωνικού διαλόγου, σε Πανελλήνιο Επίπεδο και αξιολόγηση, από πολυμελή Επιτροπή Αξιολόγησης ,αλλά και δεκάδες χιλιάδες Ενεργούς Πολίτες, οι οποίοι έκριναν με την ψήφο τους, τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Δικτύου, ως πρωτοποριακές και οι οποίες συμβάλλουν στη Δημιουργία της Ελλάδας του Μέλλοντος, αλλά και Έξυπνων και Βιώσιμων Πόλεων.
Ο κοινωνικός διάλογος του θεσμού BRAVO 2019 , που με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώνει στην Ελλάδα το Quality Net Foundation με την on-line ανάδειξη των πρωτοβουλιών & προγραμμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης ,που υποστηρίζουν τη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 , σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , με τη συμμετοχή πολλών έγκριτων επιστημόνων .
Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών

Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο. ( www.qualitynetfoundation.org ).

Ήδη ,έχει μετεξελιχθεί σε ένα «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης ,επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού , όπου συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος , των Τεχνών, του Πολιτισμού ,της έρευνας , της διανόησης και των Επιστημών , του παραγωγικού δυναμικού και της
επιχειρηματικότητας , προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις , να οραματιστούν ,αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες ,τις οποίες ,μάλιστα ,υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

Συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες , οι οποίοι ασχολούνται με τον Άνθρωπο ,το Περιβάλλον ,τον Πολιτισμό ,την ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς , την Αναπτυξιακή Εκπαίδευση των Αγροτικών περιοχών της Ευρώπης, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την μελέτη του μεταναστευτικού φαινομένου, την εξάλειψη των ανισοτήτων , την παγκόσμια ιθαγένεια, την κλιματική αλλαγή, την αντιμετώπιση της φτώχιας , τις Επιστήμες και τα Γράμματα, την τουριστική προβολή ,την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την Κοινωνική Οικονομία κλπ.

Το έργο του έχει αναγνωρισθεί σε πολλές ευρωπαϊκές συναντήσεις και Forums, για την πρωτοτυπία , την καινοτομία και την αποτελεσματικότητά του , ιδιαίτερα στην ανάπτυξη και την αναπτυξιακή εκπαίδευση των Αγροτικών περιοχών της Ευρώπης , μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο .

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει συστήσει τις εξής Επιστημονικές Επιτροπές – Εργαστήρια:

  • Περιβάλλοντος
  • Πολιτισμού
  • Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Κοινωνικής Οικονομίας
  • Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Είναι ενταγμένο σε Δίκτυα και έχει συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού, με ερευνητικά κέντρα ,με δήμους και οργανώσεις της κοινωνίας των Πολιτών , συμμετέχοντας σε μεγάλες πρωτοβουλίες που αφορούν τους 17 Παγκόσμιους Στόχους ,το μέλλον της Ευρώπης, την ανάπτυξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, την τιθάσευση της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον της ευρωπαϊκής άμυνας, το μέλλον των οικονομικών της ΕΕ. (ΟΝΕ) κ.ά.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” καλείται εντός και εκτός Ελλάδος για να μεταφέρει τις καλές του πρακτικές και την τεχνογνωσία του στη Δικτύωση Φορέων και τον τρόπο αποτελεσματικής τους λειτουργίας ,ενώ έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, του οποίου και έχει την προεδρία από την ίδρυσή του το 2011 μέχρι σήμερα ,του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συμπράξεων Κοινωνικής Οικονομίας .

Οι σχέσεις του με τον Απόδημο Ελληνισμό είναι άριστες , έχει στο δυναμικό του Φορείς απ’ όλο τον κόσμο , έχει υπογράψει Σύμφωνα Συνεργασίας με παγκόσμιες οργανώσεις και σχεδιάζει δράσεις που βοηθούν την Ελλάδα στη διασύνδεσή της με την Ομογένεια.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής και κοινωνικής προσφοράς στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ,όπου και καλείται να παρουσιάσει τις δράσεις και πρωτοβουλίες του .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΜΣΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021

To Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» έχει διοργανώσει, πολλές μικρότερου προϋπολογισμού δράσεις, που αφορούν το περιβάλλον (ΑΠΕ, κλιματική αλλαγή, ανακύκλωση κ.ά.), τον πολιτισμό ( μεγάλες συναυλίες για τη στήριξη ευπαθών ομάδων ,θεατρικές παραστάσεις κ.ά.), την κοινωνική οικονομία, την κοινωνική αλληλεγγύη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Επίσης:

1. Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» είναι τακτικό Μέλος, από τον Σεπτέμβριο 2020, στη Europa Nostra,του σπουδαιότερου πανευρωπαϊκού Δικτύου Φορέων, που συμβάλει στη δημιουργία , αλλά και υλοποίηση, της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Σημειώνεται ότι η Europa Nostra εκπροσωπεί οργανώσεις πολιτών, από όλη την Ευρώπη (250 Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών από 42 χώρες), που εργάζονται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Ευρώπης και αποτελεί τη φωνή αυτού του κινήματος σε συναφείς διεθνείς οργανισμούς, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην UNESCO, ενώ αναγνωρίζεται ως μη κυβερνητικός εταίρος.

2. Έχει αναλάβει , μετά από ανάθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω της Europa Nostra, την εκστρατεία στην Ελλάδα, για τη διάσωση των πιο απειλούμενων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης-Τhe 7 Most Endangered (7 μνημεία κάθε χρόνο) , αλλά και την προώθηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της κληρονομιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη , στην έρευνα, στη διατήρηση, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την ευαισθητοποίηση επαγγελματιών και εθελοντών.

3. Ανήκει στο μητρώο των πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ. Μητρ. 4122), στο Πανελλήνιο Παρατηρητήριο της Κοινωνίας των Πολιτών κ.ά.

4. Βραβεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , στα πλαίσια του διαγωνισμό BRAVO 2019 , γιατί με τις δράσεις του συντελεί στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο, για μια Ελλάδα του Μέλλοντος και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ψηφίστηκε σε μυστική διαδικτυακή ψηφοφορία και έλαβε μια από τις καλύτερες ψηφοφορίες ,από ψηφοφόρους πολίτες, φορείς ,επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

5. Έχει θεσμοθετήσει για την Ελλάδα και διοργανώνει τα περίφημα Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς –EuroMed, έχει υλοποιήσει τα τρία πρώτα ,τα έτη 2015,2017 και 2019, ενώ έχει ανακοινώσει το 4ο Συνέδριο για τις 30/9-3/10/2021,συγκεντρώνοντας εκατοντάδες Συνέδρους, υψηλής εξειδίκευσης, απ’ όλο τον κόσμο.

6. Διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα ,σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Σεμινάρια Υψηλής Εξειδίκευσης Μη Καταστροφικών Τεχνικών στην ψηφιοποίηση και διάσωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εκπαιδεύει επιστήμονες διάφορων ειδικοτήτων.

7. Προωθεί τη Διακρατική Συνεργασία Ελλάδας –Κύπρου και έχει ,ήδη διοργανώσει μέχρι σήμερα δύο (2) Στρογγυλές Τράπεζες ( 2016 και 2018) και έχει προτείνει τη δημιουργία του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τη δημιουργία Διακρατικής Επιτροπής. Ήδη ,έχει ανακοινώσει τη διοργάνωση στις 26/5/2021 ενός Διαδικτυακού Διακρατικού FORUM μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου με θέμα τη δημιουργία πολιτικών Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Πολιτισμού, με τη συμμετοχή υπουργών και κυβερνητικών στελεχών Ελλάδας –Κύπρου.

8. Προγραμματίζει τον ερχόμενο Νοέμβριο 2021 , τη διοργάνωση ενός Διεθνούς Επιστημονικού FORUM , με τη συμμετοχή θεσμικών εκπροσώπων (Υπουργείων, Κοινοβουλίων κ.ά.) και πανεπιστημίων από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με θέμα τη Πολιτιστική Διπλωματία, τον Πολιτιστικό Τουρισμό και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 0030-6974881944 -Πρόεδρος Δικτύου Κων. Σκριάπας ,
E-Mail: info@perrevia.net.gr, skriapask@gmail.com .
SITES: www.perrevia.net.gr ,
FACEBOOK: https://www.facebook.com/DiktioPerraivia/
ΔΕΙΤΕ βιογραφικό ΕΔΩ https://www.youtube.com/watch?v=XvJ3WK3U-1g&t=362s