Ευχαριστήρια επιστολή για τη συμμετοχή της Greenpeace σε εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή

elasona-07112022-1

ΕΛΑΣΣΟΝΑ, 9/12/2022                                                                          ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2049/9-12-2022

 

ΠΡΟΣ

ΓΚΡΗΝΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (GREENPEACE
GREECE), ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Κολωνού 78, Αθήνα, 10437
ΔΥΟ Α’ Αθηνών, 998196640

gpetroya@greenpeace.gr,sfamelia@greenpeace.org,sandy.fameliari@greenpeace.org,

ΘΕΜΑ: “Ευχαριστήρια επιστολή για τη συμμετοχή της Greenpeace σε εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή- Ελασσόνα 7/12/2022

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου Ελασσόνας, πάνω στο καυτό θέμα  της Κλιματικής Αλλαγής, που  έγινε από την εκπρόσωπο της οργάνωσής σας  , κ. Σάντυ Φαμελιάρη, υπεύθυνης των Προγραμμάτων για την Κλιματική Αλλαγή, που παρουσίασε με κατανοητό τρόπο την Κλιματική Αλλαγή και εξήγησε το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη και πως αυτό μπορεί να αναστραφεί.

Η παρουσία της εκπροσώπου σας ήταν εξαιρετική και η εκπροσώπηση του σπουδαίου Φορέα σας έγινε με τον καλύτερο τρόπο , αφού οι 120 συμμετέχοντες μαθητές, όχι μόνο ενημερώθηκαν για το έργο που προσφέρει στην Ελλάδα ,αλλά και στον κόσμο, το παγκόσμιο δίκτυο της Greenpeace, αλλά και ενημερώθηκαν- ευαισθητοποιήθηκαν για το παγκόσμιο φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής ,που απειλεί τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα ,στο μικροσκόπιο τέθηκαν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, μέσα από μια πολυθεματική εκδήλωση ευαισθητοποίησης– ενημέρωσης για τα ΑΦΦ και για την προστασία τους από τις επιπτώσεις της Κλιματικής αλλαγής, που διοργανώθηκε από τον ΧΟΠΣ Σπαρμού, στην αίθουσα Θεάτρου «Β. Φαρμάκης»,  με συμμετέχοντες μαθητές του Γυμνασίου Ελασσόνας  και τίτλο: «ενημέρωση των Νέων σχετικά τη Βιοποικιλότητα, τα ΑΦΦ του Ολύμπου και τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στον Όλυμπο και στον πλανήτη Γη».

Η Greenpeace στην Ελασσόνα -Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας , δέχτηκε στο γραφείο του τους διοργανωτές και την  εκπρόσωπο της παγκόσμιας περιβαλλοντικής Οργάνωσης Greenpeace  κ. Σάντυ Φαμελιάρη, η οποία παρουσίασε το πλούσιο έργο της Greenpeace στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη,  με την οποία είχαν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεργασία, ιδιαίτερα πάνω στο θέμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων, που πρωτοπόρα ο Δήμος Ελασσόνας υλοποιεί, κάνοντας πράξη την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας , πολιτική που προωθεί και η greenpeace στην Ελλάδα .

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν η καλή και γόνιμη συνεργασία, μεταξύ Δήμου Ελασσόνας και Greenpeace να συνεχιστεί, δεδομένης της ευαισθησίας του Δήμου Ελασσόνας στην Κλιματική Αλλαγή , στη Βιοποικιλότητα  και στην εξοικονόμηση ενέργειας, κάνοντας σωστή χρήση των ΑΠΕ.

Ελπίζοντας ότι η γόνιμη συνεργασία του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με την Greenpease Greece ,που ξεκίνησε από το έτος 2010 και συνεχίστηκε τα ενδιάμεσα χρόνια, θα συνεχιστεί και στο μέλλον, σας ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά και παρακαλούμε να διαβιβάσετε τις ευχαριστίες μας σε όλους ,αλλά ιδιαίτερα στην κ. Σάντυ Φαμελιάρη, που με την παρουσία της λάμπρυνε την εκδήλωση και εκπροσώπησε επάξια τον Φορέα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Με εκτίμηση

Για το  Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος
Σκριάπας Κων/νος
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

 Ο Αντιπρόεδρος Α’
Θωμάς Αστερίου
Οικονομολόγος